sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Jotkut haluavat pitää Mielikuvituksen ja Todellisuuden erillään mustasukkaisesti niin kuin mustat ja valkeat ruudut kaakelilattiassa. Mielikuvitus journalistisen mielen estradilla eläinlajina, jota ihaillaan häkkiin esille pantuna.

*

Larppaajat ja fantasiahenkiset jotenkin tekee tosi oudosti sen, että ne ei tyydy todellisuuteen, mutta toisaalta ei myöskään mielikuvitukseen, vaan ne vääntää mielikuvista todellisuuden muotoon.

 
26.5.2017/6.3.2017

1 kommentti:

  1. Kirjallisuuden kohdalla, joka on toki vain genren ydintä, tuo on myös jonkinmoista kehitysvaiheen luomaa/ tuottamaa mielipideilmastoa. Alkuun joku lordi Dunsany ja vastaavat fantasian kukkakieliset pioneerit ja romantikkojen henkiset jälkeläiset ei pyrkineet tekemään fantasiasta välttämättä niin kovasti realistista, mutta nykyään se on suorastaan sääntönä että jos teet satumaailman, sen täytyy olla realistinen omille laeilleen jne. Täytyy mennä maagiseen realismiin, joidenkin Calvinon tykinhalkaisemien henkilöhahmojen tai Marguezin tai Bulgakovin tahi jonkun tuommoisen alueelle, että voisi puhdasta fantasiaa lukea.

    VastaaPoista