perjantai 3. toukokuuta 2019

parin suosion alkuperä

Menestyvä poliittinen jargonhan, vaikka sen eri lajit kohtaavat lopulta "politiikaksi" koetussa kentässä, on alun perin kotoisin hyvinkin erilaisista arkielämän yhteyksistä. Sen tavallaan "musiikillinen" nivoutuminen jonkinlaisiin arjen rooleihin on suosion syy. Ehkä yleisin poliittinen jargon on tietysti "arvopohja", eli kulloisenkin pikkuporvariston/keskiluokan soidinmeno.

Tässä mielessä sitten perussuomalaisten - ja monien muiden tämän hetken Euroopan puolueiden - puheen tyylilaji on "nalkuttavan vaimon hiljentäminen". Poliittisen liikkeen syntyyn tarvittava kollegiaalisuus liittyy tässä johonkin sentapaiseen kokemukseen, että jos nyt tuo puhe ei koskaan autakaan reaalimaailmassa, niin ehkä se sitten auttaa yhteiskunnassa, kunhan tarpeeksi suuri saunaporukka yhtyy siihen.

Todellisuudessa maailma on jo mennyt menojaan, ja se tuntee ihanan voimauttavia syyllisyyden puuskia aivan muunlaisten syntien kuin perheen tai yhteiskunnan rakoilun äärellä. Esimerkkeinä mainittakoon lihankulutus ja lentomatkustaminen, jotka kasvavat jopa omaa moralisointiaan nopeammin, melkein kuin kyseenalaistettuutensa vauhdittamina.

Koska naiset on individualismin paineessa julistettu sosiaalipsykologisesta todellisuudesta osin piittaamatta aikuisiksi, pelastettava prinsessa on siirretty heidän selkänsä taakse: se ei ole enää syntinen Maa, vaan Ilma, näkymätön kantajamme. Käynnissä on siis kuin Dalín maalauksen hengessä aikojen läpi vanuva ikuinen Conceptio Immaculata.

Ja koska ilmastoa tai oikeastaan koko planeettaa ei voi lopulta kuitenkaan pelastaa - ei ainakaan missään tapauksessa nykyisillä arvostuksilla - yksilö, jonka alleviivaamisesta vallitsevassa moraalin irvikuvassa on oikeasti kyse, voi maksaa sille aneita aivan äärettömästi. Vähän kuin ihmiset ennen kristinuskoa läikäyttivät ruokia ja juomia maahan itseverotuksen elkeenä.

Pyhää Tyhjää - ilma(sto)n, kiiltävien ja peilaavien pintojen ja (aineettomien) korttimaksujen jumaluutta - vastaan niskuroivat "vanhanaikaiset" saavat tuta olemattomuuden vavahduttavan voiman tasaisin väliajoin eksorkististen rituaalien muodossa. Näin vieläpä siitä huolimatta, että nuivien oma poliittinen edustus tyypillisesti kannattaa niitä "sinisiä" arvoja, joiden soveltumattomuudesta virtuaalistuvaan maailmaamme uuden uskonnon muodostumisessa on ollut pitkälti kyse. 

Esimerkiksi maahanmuuton kannatuspohjina kautta aikain ovat olleet pienempien ja suurempien kapitalistien tykinruoan tarve (sula ahneus) sekä tietysti uusimmiten länsimaisen häkkieläinsyndrooman täydellistymän aiheuttama lisääntymisbiologian ja -psykologian korvautuminen riitelyllä, minkä vuoksi länsimaissa on omasta takaa käynnissä demografinen näivetys - joka liittyy itse asiassa niin ikään aivan saumattomasti tuotannollisten prosessien ulkokohtaiseen optimointiin tuntevan ja kokevan ihmisen ohi.

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

jumalan korvautuminen

Tulevat ulkoliikuntapaikalle värväämään jäseniä tsemppaajakerhoonsa samalla psykoottisella virneellä kuin lahkolaiset tulivat vielä vähän aikaa sitten kutsumaan johonkin Jeesuksen pyhän sydämen kirkkoon. 

Tulevat typerän yliterveellä, ryhtiinromahtaneella syntymäamerikkalaisen näköisellä asenteellaan, joka on pohjimmiltaan salaa tyytymätön siihen, ettei ole vielä ehtinyt kompastua elämässä mihinkään.

Sanovat tällaisia: "may success always be with you".