tiistai 5. kesäkuuta 2018

Arvelen, että Nietzschen kuuluisa naiselle vietävä ruoska oli dominalle vietävä ruoska. Siis ihan näin seuraten älykköjen tiettyä kautta historian ilmenevää psykologisen isättömyyden ja "matriarkaalisuuden" trendiä. (Žižekkihän flirttailee masokismiteeman kanssa huomattavasti suoremmin.)

Kaveri sai luultavasti kierot kiksit siitä, miten väärin Preussin ympäröivä "pohjanmaalaismallinen" anaalinen hallintakulttuuri ymmärtäisi häntä. Näinkin voi käydä: trollausjudoka, ottaa vauhdin ja vihan ympäriltään, naureskelee keskenään sille, että ymmärtävät väärin tullessa ja mennessä. Kun ei muutakaan voi.

5.6.2018

4 kommenttia:

  1. Domina ja alistuja lienevät usein kuin saman trauma-pensaikon kaksi oksaa jotka ovat lähteneet kasvamaan eri suuntaan fantasioimaan ja seksualisoimaan luultavasti jotain juuriltaan hyvin samanlaista fyysisen tai henkisen pahoinpitelyn meininkiä. Tällöin halutaan joko seksualisoiden olla vallassa ja hallinnassa tai sitten ottaa vastaan siten että aiempi kipua aiheuttanut paska juttu muunnetaan nautinnoksi -- Niedstcdzszhe on voinut olla kumpaa tahansa oksistoa. Ihmisten segsifantasiat on siitä mahtavia, että ne on yleensä psykologisesti paikkansapitäviä kunkin ihmisen kohdalla, en usko että voi luoda itselleen identiteettiprojektina fantasiaa... Ja nyt puhuessa noista alistujista ja alistajista puhun tyypeistä jotka tahtoo oikeesti perseensä tai toisen perseen verille ja seksin sattuvan, en mistään semmosista "ota minut rajusti" -tyypeistä joita on naisista tosi suuri osa ja jotka tahtoo vaan perus-eläimellisen rehellisen panon.

    VastaaPoista
  2. Erittäinen olennainen antropologinen havainto on "sisäpiiristä" (jos näin voi sanoa) onkimani tieto, että submissiivisuus on ihan todella huomattavasti yleisempää kuin (ainakaan kontrolloitu) sadismi.

    Palaan vielä näihin tuonnempana, tämä on tärkeä tutkimusaihe. Siitä voidaan kait lähteä, että "patriarkaalinen" (ilman ideologisen feminisimin konnotaatiota tässä nyt) monogamia vinouttaa ihmisen seksuaalisuutta suuntaan, jossa mies joutuu lähestymään naista yläviistosta, nainen taas tukahduttamaan itseään lisääntymisstrategiansa vuoksi. Erinäisiä seurauksia tällä.

    On kuitenkin hyvä ymmärtää, että kuva, halu, todellisuus, rooli jne. on eri asioita tässäkin. Saa tarpoa todella syvällä vallitsevan seksuaalikulttuurin yössä, jos pitää fantasioiden ja todellisuuden suhdetta binäärinä on-off-rakenteena.

    VastaaPoista
  3. "että aiempi kipua aiheuttanut paska juttu muunnetaan nautinnoksi"

    Siis kyllä, tuossa ollaan lähellä jotain olennaista! Sähköpiirit ovat hyvä allegoria asialle. Kulttuurievoluution vangitsema ihmistietoisuus jotenkin osaa säilöä (väki)valtaa. Aistii sitä muissa, sisäistää sen.

    VastaaPoista
  4. "Siis kyllä, tuossa ollaan lähellä jotain olennaista!"

    Juu, meikämahtiankan pakotti emäntä lukemaan seksuaalisuudenvaljastamis-opasta ja siellä tuohon tulkinnanviipaleeseen törmäsin.

    VastaaPoista