tiistai 13. huhtikuuta 2021

poissaoloja

Olipa kerran kaukana kaukana maailma, joka koostui tunnelmista ja tilanteista. Ei esimerkiksi tilisiirroista ja oikeuksista.

*

Urheilu on olemassa ironian pelon kiertämiseksi. Urheilijat paiskaavat pelin jälkeen kättä kiitokseksi, ettet vittuillut. Sama sodissa.

*

Syy nuorten viisauteen: vanhetessaan ihmiselle käy koko ajan sietämättömämmäksi, ettei ole sittenkään löytänyt sellaisenaan muille luonteille ja sukupolville sopivaa taikakaavaa.

*

Metsästän ja keräilen metropolissa. Erämaa ilmenee minulle valon lankeamiskulmien johdatuksena kadunkulmissa ja liikennemerkeissä.

*

"Voiton promenadi" ja mitä näitä on - mikä latteus-passio! Jo Häviön promenadi toisi tasapainoa, Kasvun kehätie viisautta.

*

Muistojen vesipylvään alla, valtameren pohjalla. Pyrin haurastumaan niin ohueksi, että saan ympäristön sisään suoniini. Tekemään ja olemaan mahdollisimman vähän, jottei tämä arvokas elämä vain menisi hukkaan.

*

Kokoaisi tunne-elämän Poirot'na ihmiset yhteen huoneeseen kertomaan, kenestä ovat elämissään oikeasti välittäneet. Jo rehellisyyden yritelmät olisivat mielenkiintoisia. 

Huono omatunto harpun soittelusta paskanvalmiin maailmamme kaltereilla. Sitä tarkoittaa "niin kauan kuin ei vahingoita muita".

*

Kaksi ihmistä voi kuiskia toisilleen kirkkaassa päivänvalossa keskellä kävelykatua. Ei se vaadi muuta kuin ensikertalaisuuden keskinäisessä epäintiimiydessä.

*

Viha on tuulen ujellusta sen kaarnalaivan purjeessa, jolla epätoivoinen laittaa viestiä turhauttajalleen.