keskiviikko 12. elokuuta 2020

maneerisia kaksoispisteitä: liberalismin liberaali kritiikki

Tatuointi-ilmiö käy eräänlaisesta zen-koanista: länsimaisesta yksittäistatuoinnista loukkaantuva on paljon lähempänä tribaalista puhtauden (neitsyyden) kulttia kuin tatuoinnin ottaja.

*

Yleistyvää ilmaisua: "klassinen liberalismi on petetty, tämä ei ole enää ollenkaan sitä mitä liberalismi tarkoitti alun perin". - Ydinteesi, että ihminen on parhaimmillaan hiottuna rattaana, on kuitenkin aina ollut sama.

*

Sikäli kuin Allah tarkoittaa tuskastuttavaa kosmista taustabanaliteettia, on helppo yhtyä siihen, että Allah on suuri.

*

Sivilisaatioseksuaalisuuden alisteisuus jollekin muulle näkyy muun muassa siitä, että vanhoillakin ihmisillä on siitä intohimoisia mielipiteitä.

*

Holokaust, gulag. Repivät meidät riekaleiksi yrittäessään repiä kasvoiltamme naamioita, joita ei ollut.

*

Miten mielettömällä voi olla mielenterveys?

*

Uskonto ei ole oopiumia kansalle vaan yksilölle. Kansalle se on nakit ja muusi: "onks moraaleja pidelly".

*

Jos mietitään instanssien ja eetterin suhdetta verkostossa, ei ole edes ihmeellistä, että ihmismieli voi olla maailmaa suurempi.

*

Vapaus kasvaa instanssien autonomian vähetessä. Se on koveraa: luonteeltaan suhteita, ei niiden puutoksia.

*

Hippien estetiikka teki välttämättömästä hyveen: muovia ei voi muokata helposti luonnonmateriaalien väriin ja muotoon, mutta kivansävyäisiä pintoja siitä saa helposti. - Hipsterien muoviviha on prisman ja kaleidoskoopin isänmurhaa, sateenkaaren takaisen halpuuden piilotusta.

*

Luterilaisuudesta liberalismin credoon siirtynyt groteski huutokauppa: "minäpä hyväksyn naisen toverimmaksi kuin sinä".

*

Pakkomielteinen skepsis ja katkeruuden pelko. Pelkistä hyväksikäyttäjistä koostuvan yhteiskunnan emotionaalinen kuumaisema.

*

Aidatun maan taktiikka - kuoleman vastainen taistelu - edellyttää naisten vangitsemista. Lohdutuspalkintona heille on kannettava ikuisesti lisää värejä ja ilmiöitä.

*

Protestanteilla olisi väestönkasvuneuroosi, vaikka heitä asuisi autiolla saarella kaksi. Tuotannon on tuotannuttava jumalten luona, ihminen saa vain "jakaa" sitä.