maanantai 2. heinäkuuta 2018

skyytti

Räkälässä baaritiskiin nojaa eräs viimeisistä asiakkaista, kasvonpiirteiltään ja liikeradoiltaan melko artikuloimattoman oloinen romuluinen mies. Illan teemat ovat selvät: vapaamuotoisia karaokeaarioita ja "kristillisdemokratian" ylistämistä "liberaaliin demokratiaan" verrattuna.
 Kaverin kristillisyystulkinta on selvästi tätä osastoa, jossa Taivaan Isä on luonut omat ja itsestä tutun tuntuiset porukat joko reilusti ennen kaikkia muita taikka ainakin aivan erityisellä huolella.

"Skyytti!!¹", jätkä mylvii saaden baarin harvalukuisen yleisön pohtimaan, mihin kohtaan miehen rintakehää megafoni on piilotettu. "Skyyttii!! Minne se on taas karannut?"

Kun Skyytti löytyy luimistelemasta isäntänsä selän takaa, se tuo hyvin elävästi mieleen Mies vailla menneisyyttä -elokuvasta tutun tyttökoira Hannibalin, joka isäntänsä ilmoituksen mukaan "puree asukkaalta nenän pois", jos vuokraa ei kuulu ajallaan. 

"Skyyttii!!! Mihin ihmeeseen olet taas juossut?", isäntä ulvoo. "Oletteko nähneet Skyyttiä?", mies kysyy enemmän maailmalta kuin paikallaolijoilta, ja ottaa hetkeksi lisävauhtia mylvintäänsä kyynärpäänsä tiskille laskien. Skyytti löytyy taas hänen selkänsä takaa.

"Skyytti!!", mies räksyttää, ja tällä kuudennella kerralla näen jo aivan selvästi hänen häntänsä heiluvan. "Skyyttiii, missä olet?" "Olen tässä sinun selkäsi takana, kuten yleensä, kun katsot kiihkeimmin eteenpäin", kuuluu Skyytin hiljainen oppinut ääni nurkasta.

2.7.2018

¹) Kaikista kiihkeimpien, oletetuista väkivaltaisista nomadijuuristaan ylpeiden unkarilaisten nationalistien 
eräänlainen toteemisana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti