torstai 28. kesäkuuta 2018

Kun joskus avaa hetkeksi ylen tai hesarin sivut, tulee ihan hullun vahva tuulahdus maailmasta, jossa ei joko ole ongelmia tai ainakaan niistä ei puhuta.

Media ruotii pelkkiä sellaisia "hassuja" päivittelyn aiheita.

Tämä median profiloituminen on ihan viime vuosien ilmiö, tavallaan vähän yllättävä. Netin toimintalogiikka on mennyt kierolla tavalla perille vallanpitäjille, ja se näkyy itsensä täydelliseksi julistaneessa länsiliberaalissa maailmassa soman jakeluna, täällä "paskaläävässä" taas siten, että liberaali altavastaajamedia piikittelee joka asiasta ("taas työmaa keskustassa, hallituksen vika") ja konservatiivimedia väittää aivan vakavalla naamalla, että miljardööri Soros haluaa hukuttaa Euroopan maahanmuuttajiin.

Viimeksimainittu on outo siitä, että faktuaalisella tasolla se on naurettavimmin valheellinen kaikista em. viestintätyyleistä, mutta kaikista muista poiketen se kuvaa (valheellisella narraatiolla) todellisuudessa tapahtuvan ja potentiaalisesti kaikkien elämänlaatuun vaikuttavan prosessimuotoisen ongelman, jota ei olla ratkaistu.

Tarkoitushakuinen valhe näyttää ainoalta keinolta ujuttaa todellisuutta julkiseen tajuntaan. Mikä ehkä kertoo jotain sen yleisemmän julkisen tajunnan tilasta, autenttisuusasteesta.

27.6.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti