sunnuntai 21. lokakuuta 2018

tahranpoistajat

X on psykologi, ja jotenkin minulla on edelleen semmoinen olo, että näen sen enemmän semmoisena äkkisyvänä karjalaiseukkona, joka tietäisi sille psykologiassa opetetut asiat joka tapauksessa omin päin ihastuttavan kieroa luonnettaan, ja jolle psykologia on käytännössä vain antanut välineitä nimittää ihmisen kasvun ja kommunikaation kannalta tarpeellisia poikkeustiloja nimillä - ja toivoa niiden olevan poistettavissa, mikä itsessään on paradoksaalisti tietyllä tavalla hiton neuroottista ja kaupunkielämälle ominaista.

Muistan kun ostin kerran mustan kaulusteepaidan, jossa oli myytäessä pieni tahra. En olisi edes huomannut sitä. Myyjä kuitenkin alkoi hinkata sitä, mutta kun se tajusi, että hinkkaamisessa kestää ja se antaa jotenkin huonon kuvan kaupasta ja alentaa itsensä siinä jotenkin tavarafetisismin alapuolelle, se sanoi lopulta hieman sutkittuaan: "Nyt se on poistunut jäännöksettömästi." Seisoin tilanteessa ja hymyilin. Ajattelin: kovaa on elämä.

24.11.2013 

1 kommentti:

  1. Hei kuule! Ruokasooda ja etiikka. Jos ne eivät riitä pitää ammatilaisen puoleen, esimerkiksi omo-infoon tai johonkin netissä vastaavaan... Mutta ehdottomasti ei pidä esiintyä minään valetahranpoistajana! Se on paitsi vastuutonta myös epärehellistä! Ja sitten eläinkaupoista, esimerkiksi mustista ja mirristä saa semmoista tahranpoistajaa, joka tuhoaa sen tahran solurakenteen. Se on ns. mahtavaa kamaa, harmi kun sitä ei saa alepasta. Mutta yleensä etiikka ja ruokasooda riittää.

    VastaaPoista