sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Moraalin primäärinen voima on paljon enemmän jokin yhteenkuuluvuus-/klaaniutumisvimma kuin esim. vaikka mikään rakkaus, joka on vain sen onnekas erikoistapaus, ja vaatii monissa oloissa ihan erityistä työtä.

On hyvä pitää varsinkin nykyisinä lässyttävinä aikoina mielessä, ettei "kylmän" järjen alta löydy mitään pelkkää paljasta kaunista tunnemassaa, vaan sieltä löytyy nimenomaan hullua valikoivuutta ja rajanvetotarpeita. Moraali on hyvin eri asia kuin mikään erinäisissä yksilöissä tai porukoissa aistittava "hyvyys". Sen olennaisimmat piirteet tulevat esiin kyvyssä – tai oikeammin varmaan kyvyttömyydessä – käsitellä poikkeuksia ja kriisejä.

5.12.2013 pohjalta

1 kommentti:

  1. Ajattelemisen aihetta kerrakseen, jälleen kerran! Minulla tulee mieleen että minä koen olevani tavallaan niinkuin valittu, en mitenkään erityisesti, mutta kun esimerkiksi kiiruhdan töihin aamuisin tai jonnekin minne olen menossa, saatan kokea olevani juuri sillä hetkellä valittu ylittämään tietä vihreiden valojen aikaan. Ja se tapahtuu aina samalla tavalla!! Jatka hyvää linjaa, minä pidän myös noista koneistoista, se oli se oletettu mies asian ytimessä ja jämpti!

    VastaaPoista