sunnuntai 21. lokakuuta 2018

poelainen (ihmisen tarpeesta mallintaa kohtaloaan kehollaan)

Itselläni painajaiset eivät ole ihmeemmin psykologisia: olen ajat sitten tajunnut, että niitä tulee käytönnössä, kun sydän puristuu kasaan. Jos syö ennen nukkumaanmenoa ja nukkuu vasemmalla kyljellään, ötökät tulee varmasti. Samoin jos nukahtaa vaikka käsi kohollaan.

Mutta jos joku on oikeasti psyykkisesti raskaasti traumatisoitunut – tai vaikka kevyestikin, mutta ilman olennaisia tasoittavia voimia elämässä – sen alitajunta varmaan pyrkii käsittelemään sitä juttua, joten sen valvekeho käskee sitä luomaan painajaisille otollisia olosuhteita – päästäkseen lopulta kokemaan hirveyttä turvassa. Mieli ja keho pyrkii synkronoitumaan kumoten väkivalloin revityn saumakohdan.

Tämä voi muuten selittää jopa murhamiesten ja raiskaajien elkeitä, puhumattakaan jostain ylipainosta tai päihteiden käytöstä. On mahdollista, että joillakin on syvä tarve elää epäterveellisesti. Fyysistä pahoinvointia tarvitsee päästäkseen koskettamaan psyykkistä. 

Näillä voi trippailla rajattomasti. Mitä enemmän asiaa pöyhii mielikuvituksella, sitä vähemmän julkeaa väittää tietävänsä, miten toisten kuuluu elää. Ei meidän pujotteluradoilla ole samat kepit.

23.11.2013 kirjoitettuun perustuen

2 kommenttia:

  1. Näin juuri on! Kukaan ei tule meille sanomaan mitä unia saa nähdä, siitä pidetään kiinni! Ja ei se raiskaus ja murhaus niin paha ole, se merkitsee mitä ihminen on sellaisten kokemusten jälkeen! Pitää muistaa hymyillä, ja hymyssä on pitämistä kun se pysyy!

    VastaaPoista
  2. Meillä päin sanotaan että totuus on näissä asioissa vaikea löytää kuin kameli heinäsuovasta!

    VastaaPoista