lauantai 14. heinäkuuta 2018

rakkausottelu

Love match, sehän viittaa paitsi keskinäiseen sopivuuteen lemmen tantereilla, mielikuvituksella venyttämällä myös rakkausotteluun. Minä nimittäin tämmöisen näin taannoin:

Baaritiskillä pieni päivettynyt italialaismies ja kasvoiltaan Afrodite-veistoksesta hieman yleisen kuutiomaisuuden suuntaan poikkeava unkarilaisnainen. Nainen lepertää huonoa italiaa, mies heittelee hilpeänä humalaisia banaliteetteja. Nenääni vaikutelma on, että nainen nauttii siitä itselleen epämieluisan harvinaisesta tilanteesta, että hän pääsee leikkimään toisella ihmisellä kissa-hiiri-leikkiä, mies taas siitä, että hänet on kelpuutettu vähän sirkusartistimaisesta olemuksestaan huolimatta eroottiseen keskusteluun.

Jossain vaiheessa miehestä kuoriutuu klassisella palindromilla ilmaistuna innostunut sonni, ja hän tekee ilmeisesti jonkin eleen - en näe, kun en erikseen tuijota, kuulen vain, kuinka nainen vaihtaa unkariksi ja sanoo jotain tällaista: "Nyt saat painua vittuun, vaikka tuollainen kääpiö oletkin. Kuuletko, olet kääpiö! Kääpiö!" Avointa vihaa ei kuitenkaan syty, vaan tuokio jatkuu.

Mietin, onkohan mies ihan kartalla tilanteessaan. Nainen ei ainakaan selvästikään usko niin. Tässä vaiheessa kiitän muissa yhteyksissä minulle paljon harmia ja vierauden tunnetta aiheuttanutta yleissivistystäni, kun ymmärrän suvereenisti myös seuraavan repliikin katkelman: "la mia sorella, chi è matta come te..."¹ Nainen hahmottaa heikon italiantaitonsa ja omahyväisyytensä vuoksi vain viimeiset sanat, ja jää toistelemaan kaiun lailla: "come me... come me"². Hänen ilmeensä on kuin hän olisi ainakin saanut kukkakimpun.

15.7.2018

¹) siskoni, joka on hullu kuin sinä
²) kuin minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti