maanantai 17. syyskuuta 2018

nyky-suomen sanakirjasta päivää

Joukkotoiminnassa, harrastuksissa ja töissä, huomaa sanan vanhanaikainen uuden ja ajanmukaisen merkityksen. Hyvin tyypillisesti tällä sanalla viitataan sellaiseen hahmoon, jonka taskussa tai laukussa ovat kaikki porukan tarvitsemat tavarat, jotka ovat muilta unohtuneet. 

Vanhaikainen hoitaa hommia, jotka "joku kuitenkin hoitaisi", jos ei v:tä itseään olisi. Palkkioksi v:lle opetetaan kapakoissa nykyajan tapoja ja käytäntöjä. V ei täysin ymmärrä, että rakkauden, työn ja harrastukset sekä ilmastonmuutoksen voi hoitaa nykyään kokonaan netissä. Ei hahmota, että vähemmistöjen ja vähemmistömielisten kaikki ongelmat ratkeavat puhumalla heistä kivasti. Olettaa karkean newtonilaisesti talojen pysyvän pystyssä ainakin osittain muista syistä kuin asukkaiden saamien facebook-tykkäyksien voimasta. Ei myöskään ymmärrä sijoitustuottojen muodostuvan eetterissä sijoittajan omasta fiksuudesta, vaan luulee niiden perustuvan joidenkin toisten ihmisten enemmän tai vähemmän alipalkattuun työhön ja/tai ylihinnoiteltuihin pakko-ostotilanteisiin.

18.9.2018

2 kommenttia:

  1. Meikä-ankka on ainakin molempia! On totta että taloja ei saada pystyyn tykkäyksillä, mutta hyvin voidaan saada monia muita asioita. Esimerkiksi jos jostain tykätään paljon, se voi saada oikean ammatin siitä mitä se tekee facebookissa ja jos jostain ei tykätä niin sekin voidaan ilmoittaa jos pitää vaikka erottaa pedofiili töistään.

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Luulen että jos lapsille annetaan koulun kolmosluokalla semmoinen piiirostehtävä, että piirrä mimmoinen maailman pitäisi olla, siitä tulisi keskimäärin vähän kuin Facebook.

    VastaaPoista