torstai 30. tammikuuta 2020

sähkömagneettisen induktion lyhyt historia

Luulin, että mies ja nainen tunsivat ennestään, mutta pikku hiljaa ilmeni, että he keskustelivat liikunnan ja unen suhteesta sekä unirytmistä keskenään ensimmäistä kertaa elämässään. Ukkendaal hehkutti naiselle, miten helposti nukahtaa, kun laittaa päälleen peiton, jossa on pieniä kiviä. Siinä tulee kuulemma "kamalan lämmin", mutta uni tulee nopeasti.

Nainen heittäytyi jossain vaiheessa aivan groteskin spesifiksi siitä, miten hän pääsee hereille herätyskellolla. Kuulemma pitää laskea 5-4-3-2-1 ja hypätä sängystä heti. Jos jää makoilemaan edes kahdeksi minuutiksi, "energia ja mieliala ei kohoa koko päivänä".

Mies tähän: "Minäkin kokeilen tätä, ja kirjoitan sinulle, toimiko tämä minulla." Nainen, apaattiseen itseensä nähden hetkeksi ihan innostuneen oloisena, sanoi: "Kerro toki! Minua kiinnostaa oikeasti, toimiiko tämä muillakin. Mutta miten kerrot tämän?" Mies: "Onko sinulla facebookkia?" "On."

He vaihtoivat facebook-yhteystietoja - puhelin olisi ollut liian intiimiä. Nainen toisti vielä, miten hienoa hänestä on kuulla, onko toisten kehojen hyvinvointi tässä suhteessa rakenteellisesti samanlaista kuin hänen omansa. Hän livahti oviaukosta miehen mahdollisimman kaukaa kiertäen.
  
*

2 miljoonaa vuotta sitten lauma ihmisiä huohottamassa toistensa lämmikkeinä plataanipuun juurella leopardeja tai mitä lie paossa, yllään tähdet jotka 2 miljoonan vuoden kuluttua inspiroisivat Majakovskia ja Jeesusta ja monia muita, melkein samassa silmänräpäyksessä evoluution aikajanan mitassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti