lauantai 27. kesäkuuta 2020

atopia

En oikein näe muuta vaihtoehtoa kuin kehitysaskel virtuaaliomaisuuden (informaatioyhtiöt, ei-lokaali kiinteistönomistus jne.) pirstomisen ja ennen kaikkea ajoittaisen arpomisen kulttuuriin.

Muussa tapauksessa moraalin atooppistuminen (satojen vuosien tai tuhansien kilometrin päässä olevien uhrien paapominen jne.) ja elämän elokuvamaistuminen tulee jatkumaan tosiasiallisen vallan atooppistumisen heijastuksena - ainakin jos ei tapahdu jotain massamittaista neroutumista, jolloin ihmiset alkaisivat alhaalta käsin organisoitua valtarakenteiksi ja mm. kieltäytyisivät itse omaa valistuneisuuttaan yhteiskuntiinsa nähden autonomisten (ja sen myötä, nykytekniikalla, käytännössä hegemonisten) alustatalouspalvelujen käytöstä, matkustelisivat spontaanisti vähän/harkitusti ja niin edelleen. 

Mutta mitään sellaistahan ei ole näköpiirissä. Nyt on enemmänkin hallitusohjelmassa asti sellainen käsitys, että valtaa on vain yhdenlaista, siis sitä, joka lahjoitetaan siunauksena ylhäältä (mimeettisen spektaakkelin erittämän "huipun" suunnalta) alas, vieläpä kaikenlaisesta orgaanisesta historiasta irrotetussa muodossa.

Olen kaikesta elämänkokemuksestani huolimatta hieman hämmentynyt, että ihmisten kognitiivinen taso on näinkin huono. Mutta perkele, kai se sitten on uskottava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti