sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

globalisaatio sijaiskärsijärakenteen muodostuksena
Monen viikon mittaisen puskista tulleen kvasityöttömyyden tilassa, ohimeneväntuntuisen depressiivisyyden puuskan siivittämänä katselin tänään sellaisia cool gangsta -henkisiä koriksen pelaajia. Räppi pauhasi, kun ne heitteli. "Bitch", siinä sanottiin. Hetkeä aiemmin olin kuullut radiohitin, jossa afroamerikkalaisen kuuloinen nuori naisääni selvitti kuin valon löytäneenä, ettei aio tehdä ruokaa tai pestä pyykkiä jollekin tyypille.
Ajattelin koripallon pompintaa katsellessani, että koko tuo amerikanliberaalien - ja sen myötä muunkin lännen uusimman idealistiaallon omaksuma - mustien kulttuurin ihme fanitus tulee siitä, että niille on itse asiassa ulkoistettu se sukupuolten välinen aggressio, jota hajonneen kristillispohjaisen moraalin raunioilla nykyään lopulta tunnetaan. Pintaan nostetaan kyllä söpöily, mutta sukupuolten välinen todellisuus on nykyään, edellisen "yhteiskuntasopimuksen" hajottua, oikeasti täynnä epäluuloa ja sadistista hyväksikäyttöä. Asiaan liittyvien tunteiden muotoilu ja julkilausunta ulkoistetaan "paskasakille", jolle ei alitajunnassa oikeasti anneta arvoa.
Tämmöinen ikään kuin katarttinen ja itseltä piilotettu moraalittomuus seuraa moraalin paineominaisuudesta: kyseessä on vähän sama ilmiö kuin se, kuinka intiaanireservaattiin mennään pelaamaan rahapelejä jossain päin Amerikkaa. Jossain yläpinnalla sitten, riittävän kaukana tuollaisen "taktisen toiseuttamisen" juurisyistä, uskonnollinen liberalisti symppaa intiaanireservaattia - Suomessa saamelaisia - jo ilman sitä konnotaatiota, että se on perimmälti valtaväestön paheiden kierrätyssammio, eli idealistin käytössä on puhdas identiteetin peilauspinta. Liberalismin dogmien mukainen yritys vainota "olemusajattelua" tarvitsee tuollaisen venttiilin, nimenomaan Pyhän Olemuksen, jota voi tonkia piilevän ylemmyydentunnon vallassa. Mennään reppumatkailemaan Kaakkois-Aasiaan tms. katsomaan "aitoa menoa". Varsinainen pointti on tietysti ihana sorto, se että nuo ihkut ei pysty lyömään eikä puremaan.
Tämä selittäisi, miksi vähemmistöjä fanittaville tai muuten "rasismia ja fasismia" vastaan rimpuileville ei yleensä tuota vaikeuksia käyttää juuri käytännössä nykyajan orjia tai epärehtia markkinaylivoimaa: uber, airbnb, wolt jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti